Menu Zavřít

FleetCor je ideální partner

13. 10. 2006
Autor: Euro.cz

CCS /Advent

CIF24

Jen třináct měsíců vlastnil karetní společnost CCS americký fond rizikového kapitálu Advent International. Ve druhém říjnovém týdnu dnes již bývalý vlastník oznámil, že CCS prodal americké společnosti FleetCor, která se stejně jako CCS specializuje na platební karty pro nákup pohonných hmot. Za prodej firmy získá Advent obchodní podíl ve FleetCoru a hotovost, jejíž výše nebyla zveřejněna. Před více než rokem ale Advent za 100 procent CCS zaplatil 1,92 miliardy korun.
„FleetCor je pro CCS ideální partner, protože je to podnikavá a ambiciózní společnost s vynikajícím vedením a dlouhodobou strategií. Stali jsme se podílníky v rozšířené společnosti FleetCor, přinášíme zkušenosti s budováním firem ve střední, ale také západní Evropě. Akvizice zároveň posílí postavení společnosti FleetCor na jejím mateřském trhu v USA,“ komentoval transakci ředitel Adventu Chris Mruck.
Společnost FleetCor nedávno koupila britskou společnost Keyfuels. FleetCor je jednou z nejrychleji se rozvíjejících firem, které poskytují karty na nákup pohonných hmot v USA. Na trhu působí šest let a její ambicí je dosáhnout celosvětově dominantního postavení v tomto sektoru. „Vstup do skupiny FleetCor přinese CCS posílení jejího postavení v ČR a na Slovensku,“ řekl Ron Clarke, generální ředitel společnosti FleetCor. „FleetCor nyní působí v zemích západní a východní Evropy a jsme otevřeni dalšímu rozšiřování působnosti spolu se společností Advent.“
Součástí transakce je i dohoda, že se ředitel Adventu Intertantional Chris Mruck stane členem vedení společnosti FleetCor. CCS má přes 200 zaměstnanců a v roce 2007 očekává tržby ve výši 600 milionů eur. (tos)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).