Menu Zavřít

Fortuna převezme rumunské firmy od svého vlastníka. Zaplatí 50 milionů eur

15. 3. 2017
Autor: Jan Rash/Euro

Sázková společnost Fortuna Entertainment Group převezme čtyři rumunské společnosti od firmy Fortbet Holdings Limited, která je majoritním vlastníkem Fortuny a dceřinou společností Penta Investment Group. Záměr schválily představenstvo a dozorčí rada Fortuny. Úhrada za akvizici se očekává zhruba 47 milionů eur (1,3 miliardy korun) a Fortuna navíc za Fortbet zaplatí dluh zhruba tři miliony eur (81 milionů korun).

„Důvodem akvizice je konsolidace aktivit rumunských přebíraných společností pod hlavičkou Fortuny spolu se společností Hattrick Sports Group s cílem posílit pozici Fortuny ve střední a jihovýchodní Evropě,“ uvedla firma. Převzetí irské Hattrick Sports Group za 85 milionů eur (2,3 miliardy korun) Fortuna oznámila koncem února, díky akvizici se Fortuna stane lídrem trhu v Rumunsku, kde transakce podléhá schválení regulátorů.

Od Fortbet Holdings hodlá Fortuna koupit společnosti Bet Active Concept S.R.L., Bet Zone S.R.L., Public Slots S.R.L. a Slot Arena S.R.L. Z očekávané úhrady přibližně 47 milionů eur bude zhruba 15 milionů eur činit splátka odložená až na 48 měsíců. „Úhrada bude financována hotovostí a bankovními úvěry. Kupní cena byla stanovena nezávislou třetí stranou,“ uvedla Fortuna.

Fortbet a Fortuna v současnosti dokončují smlouvu o koupi akcií rumunských firem. Akvizici musejí schválit akcionáři Fortuny a dokončení transakce se očekává v letošním druhém čtvrtletí.


Přečtěte si exkluzivní rozhovor se zakladatelem Fortuny:

Michal Horáček: Jen já a lidi

Michal Horáček

Podle Michala Křikavy z Fio banky odpoledne Fortuna v pozvánce na mimořádnou valnou hromadu zveřejnila čísla vztahující se k hospodaření přebíraných společností. „Celkové přijaté sázky za uvedené společnosti činily 224 milionů eur, výnosy dosáhly 32 milionů eur,“ uvedl Křikava.

Představenstvo a dozorčí rada Fortuny schválily také financování převzetí čtyř rumunských firem i Hattrick Sports Group a refinancování existujících úvěrů, celkově za zhruba 160 milionů eur, doplnila Fortuna.

Fortuna Entertainment Group vznikla v roce 2009, zaměřuje se hlavně na kurzové sázky. Původně česká firma s 25letou historií dosud působila v Česku, na Slovensku a v Polsku, převzetím Hattrick Sports Group expanduje vedle Rumunska také do Chorvatska a Španělska. S akciemi Fortuny se obchoduje na pražské a varšavské burze.

MMF24

Podle předběžných neauditovaných výsledků Fortuně loni klesl čistý zisk o 42,4 procenta na 11,2 milionu eur (asi 303 milionů korun), mimo jiné kvůli zvýšení sázkové daně v ČR. Objem přijatých sázek ale loni vzrostl o 22,6 procenta na 1,04 miliardy eur (zhruba 28,1 miliardy korun).

Čtěte dále:

Fortuna získala licenci k provozování loterních her na internetu

Fortuna je partnerem fotbalové reprezentace. Za dva roky získá i první ligu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).