Menu Zavřít

Foxconn couvá z velkolepých plánů. V USA postaví menší továrnu, než původně oznámil

2. 2. 2019
Autor: Profimedia.cz

Tchajwanská společnost Foxconn Technology znovu změnila své plány na výstavbu nové továrny ve Spojených státech. Šéf společnosti Terry Gou po setkání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem uvedl, že Foxconn postaví ve Wisconsinu továrnu na na vyspělé obrazovky z tekutých krystalů. Závod však bude menší.

Foxconn již v roce 2017 s velkou fanfárou oznámil, že plánuje investovat 10 miliard dolarů (224,4 miliardy korun) do nového závodu ve Wisconsinu a najmout zde 13 tisíc osob. Závod měl vyrábět obrazovky z tekutých krystalů (LCD) pro televizory a řadu dalších přístrojů.

Loni však firma uvedla, že sníží rozsah výroby, a tento týden výkonný ředitel firmy Louis Woo zpochybnil výstavbu závodu, když uvedl, že Foxconn nebude vyrábět ve Wisconsinu televizní LCD obrazovky, protože by s nimi nemohl konkurovat na trhu. V rozhovoru s agenturou Reuters Woo prohlásil, že Foxconn vytvoří ve Wisconsinu pouze technologické centrum, které se bude věnovat převážně výzkumu, ale ne továrnu.

EBF24

Gou nyní po jednání s Trumpem uvedl, že firma bude pokračovat v plánované výstavbě závodu, avšak závod bude menší, než byly původní plány. V prohlášení Foxconn zdůraznil, že ve Wisconsinu bude moderní výrobní závod i centrum pro vyspělé technologické inovace. Nepotvrdil však závazek vytvořit zde 13 tisíc pracovních míst. Nový závod by podle agentury AP také měl vyrábět menší obrazovky, určené spíše pro chytré telefony a malé televizory, než velké obrazovky, jak se původně plánovalo.

Foxconn
Společnost je největším smluvní výrobcem elektroniky na světě. Mezi jeho hlavní zákazníky patří firma Apple, pro kterou montuje přístroje iPhone. Apple tento týden varoval, že očekává pokles příjmů z čínského trhu kvůli poklesu poptávky po iPhonech.

O společnosti Foxconn více čtěte:

Mlácení dělníků, smrt v kantýně aneb Jak se dělá iPhone X

Trumpovo fiasko místo triumfu? Americká továrna Foxconnu je v ohrožení

Trumpova montovna. Na investici Foxconnu v USA se snáší kritika

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).