Menu Zavřít

FRANCE TELECOM BEZ KABELŮ

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Noos

EBF24

Paříž (Reuters) – Francouzský telekomunikační koncern France Télécom minulý týden ohlásil, že převedl svůj podíl 49,9 procenta v kabelové společnosti Noos na britského kabelového operátora NTL a společnost Morgan Stanley Dean Witter (MSDW). Noos, dříve Lyonnaise Cable, součást dnes již nejen vodárenské společnosti Suez Lyonnaise des Eaux a France Télécom, byl oceněn na 2,7 miliardy eur, které budou zaplaceny cash. Celá transakce bude završena do konce letošního roku.
France Télécom tak získá navíc 534 milionů eur. NTL bude mít 27 procent v Noos a MSDW 22,9 procenta. Investiční větev Morgan Stanley je již nyní akcionářem Equantu, což je „americký Noos .
O Noos se zajímala také UPC, její nabídku však nakonec France Télécom nepřijal, protože spektrum značek této společnosti je odlišné od Suez Lyonnaise, akcionáře, který má v Noos 50,1 procenta. Operátor Noos má nyní 740 tisíc zákazníků, podle odhadů má ale firma šanci získat přes dva a půl milionu předplatitelů a zařadit se na špičku mezi francouzskými poskytovateli kabelových připojení. V nadcházejících letech se počítá s investicemi ve výši 760 milionů eur.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).