Menu Zavřít

Fúze v listopadu

22. 3. 2007
Autor: Euro.cz

UniCredit Bank

MMF24

Sloučení Živnostenské banky (ŽB) s HVB Bank proběhne letos 1. listopadu. Bankou, která zanikne, bude Živnostenská banka. HVB Bank se toho dne přejmenuje na UniCredit Bank. Centrála nového finančního ústavu bude v Praze Na Příkopě v dnešní centrále Živnostenské banky. Informace týdeníku EURO potvrdil generální ředitel ŽB a budoucí šéf UniCredit Bank Jiří Kunert.
HVB Bank i ŽB mají od tohoto týdne stejného vlastníka, jímž je Bank Austria Creditanstalt ovládaná italským UniCreditem. Díky společnému majiteli bude obě banky v blízké době řídit jedno čtyřčlenné představenstvo. Jeho předsedou se stane generální ředitel Živnobanky Jiří Kunert, místopředsedou bude David Grund, současný generální ředitel HVB Bank. Vedení dále doplní dosavadní člen představenstva HVB Bank Peter Koerner a současný člen představenstva ŽB Aleš Barabas. Ve stejném složení by představenstvo mělo pracovat i po fúzi v nové bance.
Sloučená banka bude českou bankovní čtyřkou se 66 pobočkami a bilanční sumou 230 miliard korun. Generovat by měla čistý zisk pohybující se okolo 2,6 miliardy korun ročně. Silné postavení bude mít především v oblasti financování podniků.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).