Menu Zavřít

Generálku zvládl nejlépe García

15. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Američan Olin Browne překonal v kvalifikaci 60 úderů

MMF24

Poslední prověrkou před US Open byl turnaj Booz Allen Classic na US PGA Tour. Dramatické okamžiky viděli diváci až do posledních chvil především díky vyrovnanosti prvních 16 hráčů. Mezi osmi nejlepšími se držel i Alex Čejka. Kvalitně obsazený turnaj, na kterém nechyběli ani Vijay Singh či Ernie Els, viděl dramatické finále. Fidžan Singh však nedokázal zahrát podle svých představ, a tak se již pošesté letos vystřídal s Woodsem na pozici světové jedničky.
V turnaji dělil prvních šestnáct hráčů před finálovým kolem rozdíl pouhých dvou ran, takže dlouho nebylo jasné, kdo si odnese poslední vavřín před startem US Open. Z této skupiny se záhy oddělil Španěl Sergio García, který je i přes svůj mladý věk již velmi zkušeným hráčem. Předvedl, že je skvěle připraven na druhý major turnaj letošní sezony a finálové kolo na hřišti Congressional Country Club v Marylandu zvládl zahrát na 65 ran, celkově minus čtrnáct. Především díky perfektní první devítce si vytvořil slibný náskok, který poté již jen kontroloval a o dvě rány zvítězil před obhájcem loňského prvenství Adamem Scottem, Davisem Lovem III a Benem Cranem.
„Jsem rád, že to vítězství přišlo těsně před US Open. Dodalo mi hodně sebevědomí,“ usmíval se García.
Cutem prošel i Alex Čejka, který až do posledního kola držel velmi kvalitní osmou příčku. Ve finále se mu však nepodařilo pokořit par hřiště a s výsledkem minus šest skončil na děleném 21. místě.
Další překonání 60 úderů je na světě. Při kvalifikaci na US Open se o výkon 59 ran postaral Američan Olin Browne. Šestačtyřicetiletý rodák z Washingtonu Olin Browne zahrál 6. června v Rockville první kolo za 73 úderů, ale potom předvedl nejlepší výkon své kariéry. Přitom jeho nejlepší předchozí hra byla 65 úderů na jedno kolo v Pebble Beach. Browne je členem Golf Clubu Hobe Sand na Floridě a vyhrál na dvou turnajích PGA Tour. Jeho výkon se však nezapočte do oficiální statistiky PGA Tour, neboť byl dosažen v kvalifikaci.
Kvalifikace na US Open letos proběhla nejen ve Spojených státech, ale také v Anglii a Japonsku. V Ohiu se o start pokoušel i Alex Čejka, ale po podprůměrném výkonu neuspěl. V Columbusu na hřišti Brookside GCC Čejka zahrál 70 ran a měl šanci, ale výkon 77 úderů na hřišti Lakes GCC ho poslal „domů“. Na postup bylo třeba v Ohiu zahrát 137 úderů. Útěchou mu může být fakt, že mezi nepostupujícími je mnoho kvalitních hráčů jako Španěl Olázabal, Švéd Parnevik či domácí Azinger. Naopak postoupil Němec Langer. US Open se hrálo od 17. do 20. června na hřišti Pinehurst No. 2 ve státě Severní Karolína.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).