V přízemí Tančícího domu nastoupíte do jednoho ze dvou moderních výtahů a během pár sekund se z chaosu rušné křižovatky přenesete do noblesního světa. Restaurace nabízí kruhový prostor v hlavní věži s prosklenou kupolí, která připomíná hlavu Medúzy s chapadly.
K boku hlavní věže se tiskne věž drobnější, prosklená, ve které se můžete usadit, když toužíte po větším soukromí. Máte zájem o konkrétní místo či stůl? Dejte při rezervaci vědět, pokud zrovna není Valentýn či jiný vytížený den, vyjdou vám vstříc. Obsluha je opravdu milá a ochotná a na požadavky hostů reaguje s úsměvem a lehkostí.
Moderní stálé menu nese stopy francouzské inspirace, šéfkuchař Rudolf Doležal se ovšem nebojí ani zajímavých kombinací a neobvyklých surovin.
Třeba mořského chřestu – ten se objevuje v jednom ze salátů v kombinaci s chřestem bílým, rajčátky a beignet (větrníček) s humrem. Mořský chřest svou slanou chutí a vůní připomíná mořský vánek a jemnému humřímu masu vyloženě svědčí. Předkrmová porce foie gras s kachním konfitem v křupavém těstě, restovanými houbami a masovým jusem s portským vínem byla velkorysá. Velikost porcí mile překvapí i u hlavních chodů. Pečený holub s omáčkou z granátového jablka, semolinovou kaší se šafránem a bylinkami byl skutečně celý, ovšem naporcovaný tak, aby se dal pohodlně sníst příborem.
Jeho výraznou chuť dokonale zjemnila šafránově kouřová semolina.
Maso bylo lehce tužší, ale jednalo se o holuba, nikoli holoubě, nalétané kilometry se projevily.
Oběd či večeře v Ginger & Fred představuje zážitek i pro oči – pokrmy tu servírují na krásných talířcích se strukturou dřeva, nápoje ve skle Spiegelau, s prezentací jednotlivých chodů na talíři včetně zdobení jedlými kvítky si zjevně v kuchyni vyhrají.
Ve všední dny sem můžete vyrazit na polední menu za velmi přijatelné ceny, a pokud se prokážete účtem z restaurace, můžete zdarma parkovat v podzemních garážích ve Václavské ulici.
Ginger & Fred ? Jiráskovo nám. 1981/6, Praha 2
? t: 221 984 160 ? e: info@gfrest.cz ? www.gfrest.cz