Menu Zavřít

Golf a létání se snesou

30. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Manažer firmy Bestgolf Jakub Čepelák hovoří o letišti a driving rangi v Letňanech

Zdá se vám, že se tyto dva sporty vylučují? Omyl, běžte se podívat na sportovní letiště v Praze 9 v Letňanech nedaleko nákupního centra Tesco. V severní části areálu letiště se nachází nefalšovaný golfový driving. Hned vedle velkého parkoviště je recepce a golfový obchod. Zde jsme zaplatili třicet korun za vstup (všude jinde v Praze je vstup minimálně sto korun), za podobně příznivou cenu jsme si půjčili hole a odebrali se odpalovat golfové míčky.
Pak jsme se setkali s Jakubem Čepelákem, manažerem firmy Bestgolf, která driving range provozuje, a položili mu pár otázek.

Jak vás napadlo spojit letiště a golfový driving?
Čepelák: Vadilo nám, že v Praze je zcela nedostatečný prostor pro golfový trénink a navíc ceny za vstupy na oba původní pražské drivingy šly strmě nahoru, tak jsme si řekli, že by bylo dobře otevřít driving, který pokryje potřebu rostoucího počtu pražských golfistů a bude mít dobré ceny. Ten nápad s letištěm pochází ze zahraničí, kde se snaží tímto způsobem využít “hluché” plochy kolem letišť, kde se nemůže nic stavět. Vedení sportovního letiště bylo nápadu nakloněno a část nevyužitelné plochy nám pronajalo.

Co si od téhle aktivity slibujete?
Čepelák: Doufáme, že to pomůže dalšímu rozvoji golfu. To nás ostatně vedlo i k tomu, že se snažíme nabízet odpovídající standard služeb za příznivé ceny. Golf je dnes již zábavou i pro střední vrstvy a k tomu nutně musí vést kvalita za dobrou cenu. Chceme se také zaměřit na speciální lekce pro školy a mladé lidi obecně, a tím nabídnout možnost sportovního vyžití volného času mládeže. Máme dobré zkušenosti s pořádáním golfových dnů pro firmy.

Kolik hráčů najednou u vás může trénovat?
Čepelák: Máme prostor až pro čtyřicet golfistů a plánujeme další rozšíření, protože kapacita již v hlavních hodinách nestačí.

Co byste poradil zájemcům o golfovou hru?
Čepelák: Nejdříve bych jim doporučil přihlásit se do začátečnického kursu pod vedením zkušeného trenéra. Například Teach-in, který pořádáme v naší golfové škole. Je to investice k nezaplacení a navíc udělá rychlý pokrok. Dále bych jim doporučoval si odpovědět na otázku, proč chtějí hrát, a podle toho si pořídit odpovídající vybavení. Velká většina světových výrobců dnes vyrábí v jihovýchodní Asii a produkty se liší hlavně značkou a i cenou. Pokud chce někdo hrát golf jen pro zábavu a není to pro něj jen otázka image, může si u nás koupit kvalitní hole i s bagem a golfovým vozíkem značky Rhino Rifle za méně než deset tisíc korun.

Když přijde na váš driving zájemce o golf, jak se o něj postaráte?
Čepelák: Kursy pro začátečníky i na zelenou kartu zde běží stále. Stejně tak jsou k dispozici profesionální trenéři pro individuální lekce, má-li zájem o golfové náčiní, tak si ho může hned koupit v našem golf shopu, kde mu poradí vyškolená obsluha. Samozřejmě jsou k dispozici testovací hole – zdarma. A pokud má po golfu chuť si zalétat, tak ho rádi doporučíme k našim kolegům letcům na vyhlídkový let, který mají ve standardní nabídce, stejně jako možnost získání pilotního průkazu.

CIF24

Více najdete na www.driving.cz nebo na www.bestgolf.cz.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).