Menu Zavřít

Golf pod střechou

9. 1. 2003
Autor: Euro.cz

UNO-CENTRUM

WT100

PRAHA (men) – Na území Prahy 9 v jihozápadní části náměstí OSN začala výstavba rozsáhlého komplexu UNO-CENTRUM. Náklady se odhadují na dvě miliardy korun a investice představuje jednu z největších svého druhu v lokalitě. Investorem projektu je společnost Mayreder Labe, stavební práce zajišťuje firma PSJ holding. První etapa bude dokončena v roce 2004.
Novostavba bude mít tři podzemní a osm nadzemních podlaží. V komplexu bude několik typů pronajímatelných ploch. Největší část budou tvořit obchodní a kancelářské prostory. Součástí centra se stane také multikino a fitness. V horních patrech jedné z budov vznikne i golfové hřiště.
Ačkoliv v městské části Prahy 9 jsou četné bytové a kancelářské objekty, skutečné centrum Vysočan zatím nenajdeme. Tato lokalita patří v současné době k nejdynamičtěji se rozvíjejícím čtvrtím na území hlavního města. Dříve šedá průmyslová zóna rychle mění svoji tvář, zejména podél ulice Kolbenovy. Lze předpokládat, že se čtvrť stane žádanou obchodní a bytovou oblastí.

  • Našli jste v článku chybu?