La Truffe
V Praze je jen málo míst, které uspokojí všechny chuťové smysly. Restaurace La Truffe je však sázkou na jistotu. Pokud hledáte místo, kde se jídlo stává nejen požitkem, ale i zážitkem, nesmíte lanýžovou restauraci s autentickou francouzskou gastronomií v Týnské ulici na pražském Starém městě minout. La Truffe znamená francouzsky lanýž. Všemi labužníky opěvovaná, kuchaři vážená a respektovaná pochoutka. Houba, kterou král všech gurmetů Savarin nazval démantem kuchyně, je pro své mimořádné kulinářské vlastnosti považována za delikatesu. V restauraci La Truffe se s lanýžem seznámíte do posledního detailu. A to hlavně díky partnerským obchodním vztahům s vyhlášeným francouzským restauratérem a expertem v přípravě pokrmů z lanýžů, Clémentem Brunem, který se postaral o odbornou instruktáž personálu La Truffe a zajistil praktické zkušenosti jejich kuchařů přímo v Restaurantu Bruno ve Francii. Díky této spolupráci patří restaurace La Truffe mezi špičky v autentické francouzské kuchyni, včetně zcela výjimečné každodenní nabídky lanýžového degustačního menu. Kuchyni tady vládne pevnou rukou šéfkuchař Jiří Voráč, který své umění potvrdil například na semináři prestižního Institutu Paula Bocuse v Lyonu, kde získal certifikát specialisty. Při první návštěvě vás mile překvapí netradiční spojení aktuální francouzské gastronomie s historickým prostředím staré Prahy. Designéři restaurace La Truffe propojili původní architektonické prvky spolu s působivým interiérovým designem a audio-vizuální technikou. Labyrint místností s typickými středověkými klenbami je rozdělen do tematicky samostatných prostor: Provence, vinotéky, knihovny, francouzského venkova a venkovního atria. Každá z těchto prostor má svůj specifický a jedinečný dekor. Pozornost je věnována sebemenším detailům, včetně stolního inventáře, originálním dekoracím i netradičnímu osvětlení. Během návštěvy na vás dýchne duch genia loci, místa, které má svoji zvláštní a nepopsatelnou atmosféru. A když pak dojde na jídlo, nabídne vám restaurace La Truffe novou dimenzi kulinářského umění. Degustační lanýžové menu obsahuje houbový krém s plátky lanýže, následovaný pečeným lanýžem v listovém těstíčku s plátkem kachních jater foie gras a omáčkou bordelaise, dále delikátní bramborou se strouhanými lanýži a lanýžovým krémem a limetkovým sorbetem s lístky lanýže. Menu graduje s tournedos a la rossini s kachními játry, bramborovým pyré a omáčkou z lanýžů. Sladkým závěrem je dezert dle vlastního výběru. Nezáleží na tom, jestli jste se právě vrátili z dovolené na francouzské Riviéře a stýská se vám po středomořských delikatesách nebo jste se prostě zamilovali do francouzské gastronomie… Restaurace La Truffe splní přání i toho nejnáročnějšího zákazníka, který touží po splynutí kulinářských a společenských zážitků. Dobrou chuť!