(za pět minut vynikající dezert)Spaříme 100 g mandlí, vyloupeme je a pokrájíme na plátky. Oloupeme dva banány a pokrájíme na kolečka. 100 g kvalitní (hořké!) čokolády pokrájíme na malé kousky. Na jednu polovinu talířku vyrovnáme banánová kolečka a hustě je posypeme pokrájenou čokoládou.
ČOKOLÁDOVÝ TALÍŘ
(za pět minut vynikající dezert)
Spaříme 100 g mandlí, vyloupeme je a pokrájíme na plátky. Oloupeme dva banány a pokrájíme na kolečka. 100 g kvalitní (hořké!) čokolády pokrájíme na malé kousky. Na jednu polovinu talířku vyrovnáme banánová kolečka a hustě je posypeme pokrájenou čokoládou. Na druhou polovinu dáváme po dvou kopečcích čokoládové zmrzliny a stejně hustě sypeme loupanými pokrájenými mandlemi. Celý dezert ozdobíme čepicí šlehačky a podáváme.
MEXICKÁ HORKÁ ČOKOLÁDA
V silnostěnném hrnci opatrně zahřejeme litr mléka s půlkou lžičky mleté skořice, třemi celými hřebíčky a špetkou chilli. Když se mléko přiblíží k varu, přidáme nasekanou hořkou čokoládu a rozmícháme do rozpuštění. Můžeme přidat dvě kapky mandlové esence. Poté nápoj přibližně půl minuty mixujeme. Zpěněnou čokoládu naléváme do předehřátých sklenic a podáváme.