Menu Zavřít

HARMONIE CHUTÍ

16. 2. 2004
Autor: Euro.cz

Do šálku horké silné kávy přidejte jednoho "panáka" irské whisky. Oslaďte dle chuti a ozdobte šlehačkou. Kávu ale můžete připravit s mnoha jinými druhy alkoholu. Do džezvy, v níž připravujete kávu, přidejte místo poloviny (!) mleté kávy mletý kardamon (je běžně k dostání v supermarketech).

IRSKÁ KÁVA

Do šálku horké silné kávy přidejte jednoho „panáka“ irské whisky. Oslaďte dle chuti a ozdobte šlehačkou. Kávu ale můžete připravit s mnoha jinými druhy alkoholu.

BEDUÍNSKÁ KÁVA

Do džezvy, v níž připravujete kávu, přidejte místo poloviny (!) mleté kávy mletý kardamon (je běžně k dostání v supermarketech). Dále postupujte jako při přípravě orientální kávy. Podávejte bez cukru.

OŘÍŠKOVÁ KÁVA, ČOKOLÁDOVÁ KÁVA

Přísadu přidávejte namletou či nastrouhanou ke kávové směsi, kterou budete spařovat. Po přelití horkou vodou promíchejte, nechte chvilku stát a přefiltrujte. K většině takto ochucených káv se hodí smetana.

bitcoin_skoleni

POMERANČOVÁ KÁVA

Do uvařené silné černé kávy přidáme lžičku pomerančové šťávy a ozdobíme několika hoblinkami dobře oprané pomerančové kůry, osladíme cukrem. Tato káva vám může připadat poněkud svérázná, ale věřte, že někteří gurmáni si rádi do kávy přidají i šťávu citronovou.

  • Našli jste v článku chybu?