Chop suey, když se to tak vezme, není nic jiného než zbytky masa nebo drůbeže, ke kterým se přidají zbytky zelenin, vše se dobře okoření, zalije zálivkou a hotovo! Kuřecí (nebo kterékoliv jiné) maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, obalíme v máčeném škrobu smíchaném s rozšlehaným vejcem a v hluboké pánvi na horkém oleji orestujeme dozlatova.
CHOP SUEY
Přidáme na kousky krájenou cibuli a žampiony, rychle zamícháme a prohodíme a zmírníme teplotu. Přidáme fazolové lusky, celer, oblanšírované brambory, nakrájené na kousky a 2 lžíce vývaru. Mícháme opatrně, až se vývar vydusí. Zalijeme zálivkou, přivedeme do varu a při opatrném míchání dusíme asi 2 minuty. Okraj pánve zakápneme několika kapkami oleje a pokrm přendáme na teplou mísu. Chop suey se podává s miskou dušené rýže. Sójová omáčka se podává zvlášť.
ZÁLIVKA K CHOP SUEY:
vývar - 3 lžíce
sójová omáčka - 1 lžička
bílé víno - 2 lžíce
wej-su - 1/2 lžičky
máčený škrob - 2 lžičky