Menu Zavřít

HARMONIE CHUTÍ

29. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Chop suey, když se to tak vezme, není nic jiného než zbytky masa nebo drůbeže, ke kterým se přidají zbytky zelenin, vše se dobře okoření, zalije zálivkou a hotovo! Kuřecí (nebo kterékoliv jiné) maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, obalíme v máčeném škrobu smíchaném s rozšlehaným vejcem a v hluboké pánvi na horkém oleji orestujeme dozlatova.

CHOP SUEY

Přidáme na kousky krájenou cibuli a žampiony, rychle zamícháme a prohodíme a zmírníme teplotu. Přidáme fazolové lusky, celer, oblanšírované brambory, nakrájené na kousky a 2 lžíce vývaru. Mícháme opatrně, až se vývar vydusí. Zalijeme zálivkou, přivedeme do varu a při opatrném míchání dusíme asi 2 minuty. Okraj pánve zakápneme několika kapkami oleje a pokrm přendáme na teplou mísu. Chop suey se podává s miskou dušené rýže. Sójová omáčka se podává zvlášť.

ZÁLIVKA K CHOP SUEY:

vývar - 3 lžíce

sójová omáčka - 1 lžička

bílé víno - 2 lžíce

wej-su - 1/2 lžičky

máčený škrob - 2 lžičky

  • Našli jste v článku chybu?