3-4 vařené tygří krevetky, 2 lžíce bílého vína, 1 krajíček bílého chleba, 80 gramů másla Shrimp de Jonghe,1 osminka citrónu. Na dno mělké kulaté nebo oválné gratinky dáme tenký krajíček bílého chleba. Chleba navlhčíme bílým vínem a navrch dáme 4 horizontálně rozpůlené krevetky.
SHRIMP DE JONGHE
Krevetky pokryjeme tenkými plátky Shrimp de Jonghe másla, tak aby všechny krevetky byly dobře pokryté. Před podáváním zapékáme tento pokrm v horké troubě, ale nejlépe pod salamandrem nebo pod grilem, až se máslo opeče dozlatova. Podáváme je horké s osminkou citronu. Počet krevetek se řídí jejich vahou, lépe řečeno velikostí krevetek. Místo krevetek můžeme použít i hřebenatky (scallops).
MÁSLO SHRIMP DE JONGHE
200g másla, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky drceného česneku, 2 lžíce jemně sekané cibule, 1 lžička sekané zelené petrželky, 1/2 lžičky estragonu, špetka muškátového oříšku, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého bílého pepře, 1-2 šálky jemné strouhanky. V mixeru rozsekáme cibuli. Za neustálého šlehání přidáme máslo, koření a sůl. Zmírníme rychlost a zvolna vmícháme strouhanku a víno, abychom získali vláčnou hmotu. Hmotu dáme na fólii, srolujeme jako salám a uložíme do mrazáku až do použití.