Menu Zavřít

HBO a Netflix na příští týden: Seriálová Kate Winslet, další David Attenborough a nové vesmírné sci-fi

Autor: Redakce
Netflix a HBO GO jsou v tuzemsku jasně nejpopulárnější streamovací platformy, každý měsíc nás zásobují desítkami nových seriálů a filmů. Proto nově přinášíme pravidelný přehled několika nejočekávanějších projektů, které si na obou službách můžete užít v průběhu následujícího týdne. Další tipy i spoustu zajímavostí ze světa seriálů najdete každý den na serveru

Edna.cz, který stejně jako Euro.cz patří do portfolia vydavatelství Internet Info.

A co si tedy na Netflixu a HBO GO pustit v týdnu od 19. dubna?

Život v barvě s Davidem Attenboroughem

Jeden z nejuznávanějších přírodovědců všech dob a asi největší popularizátor ochrany přírody David Attenborough se po půl roce vrací na Netflix. Tentokrát s dokumentární sérií, ve které ukáže, jak se zvířena dokáže maskovat pomocí nejrůznějších barev. Nahlédněte spolu s ním do světa lasic sněžných, tropických pralesniček nebo mořských rybek. Jako obvykle je Attenboroughova práce hrazena BBC, díky spolupráci britské televize s Netflixem však dokumentární seriál uvidíme exkluzivně pod hlavičkou Netflix Originals.

Foto: BBC, Netflix    

Nový Attenboroughův dokument se na Netflixu objeví už 22. dubna.

Světlo a stíny

Jeden z nejočekávanějších seriálů z dílny Netflixu v tomto roce je konečně tady! Fantasy vycházející z úspěšné knižní série od spisovatelky Leigh Bardugo nás vezme do země Ravka, která trpí pod útoky krvežíznivých monster a je rozdělena na dvě části. Do popředí se čirou náhodou dostává dívka Alina, jež v sobě objeví nadpřirozené schopnosti a vydává se na královský dvůr, aby se stala velkou vládkyní magie, grišou. Podaří se jí spolu s královskými bojovníky zachránit svět?

Foto: Netflix

Očekávaný seriál dorazí na Netflix 23. dubna.

Utajený pasažér

Netflix na začátku roku sliboval každý týden jednu velkou filmovou premiéru. Tentokrát jí bude dramatické sci-fi Utajený pasažér. Ten se věnuje poměrně tradičnímu tématu vesmírných snímků a zas a znovu posílá lidstvo kolonizovat Mars. K první misi na Rudou planetu je přidělena čtveřice zkušených astronautů, které ovšem tajně doplní ještě pátý pasažér. Když se ale zkomplikuje přívod kyslíku a poškodí se nejrůznější systémy podpory života, jež jsou určeny jen pro čtyři osoby, čelí posádka mnoha nebezpečím a kontroverzním rozhodnutím.

Foto: Netflix

Další originální snímek Netflixu uvidíme už od 22. dubna. 

Mare z Easttownu

Kate Winslet patří mezi největší herecké hvězdy, už téměř třicet let ji pravidelně vídáme v nejrůznějších filmových produkcích. Do seriálů se ale moc nehrne. Naposledy jsme ji tak viděli v Mildred Pierce z produkce HBO, za kterou dostala i Zlatý glóbus. Po deseti letech spolupráci s HBO obnovila, aby se objevila v minisérii Mare z Easttownu, kde si zahraje zkušenou detektivku v jednom z pennsylvánských distriktů. Mare řeší několik zapeklitých případů, přitom se jí ale hroutí i její vlastní život. Povede se jí skloubit práci s rodinným životem?

Foto: HBO

Mare z Easttownu na HBO GO s první epizodou dorazí 18. dubna.

Obhájce nevinných

Životopisné snímky ze soudní síně patří v poslední době mezi velice oblíbený hollywoodský subžánr a Obhájce nevinných patří mezi ty nejlepší z nich. Sleduje příběh černošského právníka Bryana Stevensona, jenž je v prvních letech po absolvování proslulého Harvardu brán jako méněcenný, ovšem najednou se ocitne v první linii ostře sledovaného případu, ve kterém jde o prokázání neviny neprávem odsouzeného muže. V hlavních rolích excelují Michael B. Jordan, Brie Larson a O’Shea Jackson Jr.

Foto: Warner Bros

Úspěšné soudní drama uvidíme na HBO GO od 24. dubna.

Souboj s rodinou

Kdo nemá chuť sledovat zdlouhavý soudní proces s Michaelem B. Jordanem, může si pustit komedii Souboj s rodinou. Jde v ní o famílii, která miluje WWE. Hlavní hrdinové Paige a Zak se vydávají na zápasnický konkurz, v čemž je rozhodně neopomene podporovat ani samotný Dwayne Johnson v roli otce. 

KL24

Foto: MGM

Srdečná komedie se na HBO GO objeví 25. dubna.

  • Našli jste v článku chybu?