Než Petrovi rozjeli svůj regulérní podnik, dlouhou dobu patřili do komunity homebrewařů. Podomácku tak vařili pivo v Havířově. Časem se ale ukázalo, že rozšířit výrobu a přenést ji do Ostravy bude přirozeným pokračováním.
Díky za to, sluší se dodat. HoppyDog totiž vyčuhuje. Ať už propracovanými a divokými etiketami svých piv, používáním exotických chmelů, nebo využitím sedmičkových skleněných sektovek. Tímto vším – a především vysokou kvalitou produkce – se Petrovi rychle dostali na úroveň mnohem déle fungujících značek. Výrazně pomohlo i otevření pubu Psí kusy v centru Ostravy.
Z vítkovického pivovaru jsem si odnesl několik lahví. Hned po otevření HD Prewit Mandarina se mi vybavily prázdniny. Witbier – belgická varianta svrchně kvašených piv z nesladové pšenice – se 4,6 procenta alkoholu se totiž prezentuje sladovou, až citrusovou vůní. V chuti je znát mírná mandarinková kyselost s koriandrovým závanem. A pokud se ptáte na hlavní vjem, tak je to absolutní svěžest piva.
Výraznou vůni, v níž se kříží exotický chmel s ovocem, si nese i HD Wolferine APA. Martin Petr tento ejl uvařil z šišek amerického Chinooku, Columba a slovinského Styrian Wolfa. Přestože má APA 5,2 procenta alkoholu, je velice lehký a i přes rezonující bylinnou chuť nabízí pijákům výbornou pitelnost. Opět pivo vysoké kvality.
Pivovar HoppyDog Kutuzovova 27/603, Ostrava-Vítkovice Sládek: Martin Petr