Menu Zavřít

Hotelový světoběžník

11. 3. 2003
Autor: Euro.cz

Armin Zerunyan

PRAHA (tpk) – Do funkce generálního ředitele pražského Hotelu Hilton byl v nedávné době jmenován Armin Zerunyan (39). Na postu vystřídal Avnera Ona, který přijal nabídku na vedení hotelu Hilton London Metropole a odešel z České republiky.
Avner On úspěšně otevřel Hilton Prague po povodních v září minulého roku a dovedl ho loni k získání titulu Nejlepší hotelový řetězec. Rovněž v roce 2001 se mu dařilo, když dosáhl pro svého zaměstnavatele ocenění Nejlepší hotel v České republice. Oba tituly byly Hiltonu uděleny časopisem TTG.
Zerunyan svou kariéru zahájil studiem na istanbulské Marmara University a poté absolvoval Alaska Pacific University ve Spojených státech USA, kde obdržel titul Bachelor of Arts. Profesionální zkušenosti získával postupně jako front office manager v různých hotelech řetězce Hilton v Turecku a v Německu. V letech 1993 až 1996 pracoval jako rooms division manager v hotelu Hilton Istanbul, poté působil na pozici resident manager v Ceylan Inter-Continental hotelu v Istanbulu a ještě později coby executive assistant manager v drážďanském hotelu Hilton. Jakmile v roce 1999 ukončil kvalifikační program, byl jmenován generálním ředitelem hotelu Hilton Fujairah ve Spojených arabských emirátech. V květnu roku 2001 otevřel Hilton Sofia, první hotel tohoto řetězce v Bulharsku.
Armin Zerunyan se narodil v Turecku, je německým občanem a hovoří německy, anglicky, turecky a arménsky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).