Menu Zavřít

HVB Bank vrací úder

9. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Peníze z Evropské unie

CIF24

Dopis šéfa České spořitelny Jacka Stacka vedení České bankovní asociace, v němž vyzval ke změně způsobu obhospodařování peněz přicházejících z EU (EURO 6/2007) vyprovokoval k reakci vítěze loňského tendru na správu těchto financí - šéfa HVB Bank Davida Grunda.
„Veřejnou zakázku, na základě které jsme výběrové řízení vyhráli, se Česká spořitelna snaží již osm měsíců všemožně napadat a zpochybňovat. Z několika desítek námitek, často účelových a zjevně nesprávných, se v tuto chvíli na základě rozhodnutí předsedy ÚOHS došetřují dvě. Jsme ve shodě s úředníky ministerstva financí, že i tyto budou vzápětí zamítnuty. Není tedy korektní tvrdit, že prezident ÚOHS Martin Pecina potvrdil, že některé stížnosti jsou oprávněné,“ reaguje Grund na dopis konkurenta. „Každá ze stran bude mít i v případě dalšího rozhodnutí úřadu k dispozici opravné prostředky, takže pravomocné rozhodnutí nelze vbrzku očekávat,“ posteskl si v dopise, který 8. února odeslal šéf HVB Bank pohlavárům konkurenčních bank i ministru financí.
„Stojíme si za svým stanoviskem, že prezident ÚOHS potvrdil, že některé naše stížnosti jsou oprávněné. Do rozhodnutí úřadu ale nebudeme na dopis HVB Bank reagovat,“ řekla týdeníku EURO mluvčí České spořitelny Klára Gajdušková.

  • Našli jste v článku chybu?