Gastronomická Praha se těší na Podzim s hvězdami. Tak nazval pražský hotel Mandarin Oriental velmi zajímavou akci, při níž se v kuchyni tamní restaurace Essensia vystřídají tři znamenití kuchaři. Všichni vedou kuchyně v sesterských podnicích hotelového řetězce. A všichni jsou také nositeli prestižní hvězdy, kterou přiděluje neméně prestižní průvodce Michelin. V této souvislosti připomínám, že Praha na svou první michelinovskou hvězdu stále čeká, ale prý to již nebude dlouho trvat…
Jaký bude program Podzimu s hvězdami? Ve dnech 2. až 7. října se v jeho rámci představí Chris Staines z restaurace Foliage londýnského hotelu Mandarin Oriental Hyde Park. Ten prý sází především na sezonní suroviny. Od 23. do 30. října ho vystřídá Mario Corti z restaurace Mark’s hotelu Mandarin Oriental v Mnichově. Specializuje se na tradiční francouzskou a středomořskou kuchyni. Třetí hvězda, Franck Ferigutti, působí v restauraci Le Neptune ženevského hotelu Mandarin Oriental. V Praze bude vařit ve dnech 20. až 25. listopadu. Charakteristika říká, že se orientuje na suroviny nejvyšší možné kvality, nejlépe s apelačním označením.
Každý z pánů kuchařů připraví pětichodové večerní menu a kromě toho připravili pro Pražany dárky. Zájemc s nimi mohou absolvovat lekce vaření, které vyvrcholí tříchodovým obědem. Lekce budou připraveny na sobotní dopoledne, ovšem počet jejich účastníků bude omezený.
Pokud vám akce uniknou, není třeba zoufat. Nejúspěšnější receptury se objeví na jídelníčku restaurace Essensia. Budete tedy mít možnost je okusit, ale už bez přímého kontaktu s jejich autory, hvězdami kuchařského nebe.
Pražští mlsní, máme se nač těšit.