Menu Zavřít

Hygiena v restauracích: Jaká pravidla platí?

30. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Ministerstvo průmyslu a obchodu se dostalo do sporu s hlavním hygienikem. Vedou jej o to, jaká pravidla mají dodržovat provozovatelé stravovacích zařízení. Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman oznámil, že jeho rezort a ministerstvo zdravotnictví připravily novelu vyhlášky, která přinese zjednodušení hygienických požadavků pro stravovací zařízení.

Ministerstvo průmyslu a obchodu se dostalo do sporu s hlavním hygienikem. Vedou jej o to, jaká pravidla mají dodržovat provozovatelé stravovacích zařízení.

bitcoin_skoleni

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman oznámil, že jeho rezort a ministerstvo zdravotnictví připravily novelu vyhlášky, která přinese zjednodušení hygienických požadavků pro stravovací zařízení. Od listopadu mají být zrušeny paragrafy, které se týkaly například stavebních požadavků, zásobování vodou, sanitárního zařízení či uchovávání pokrmů. Podle hlavního hygienika Michaela Víta však tato zjednodušená pravidla platí již od počátku roku, kdy vstoupilo v platnost nařízení Evropské unie a nahradilo tuzemskou vyhlášku. „Smyslem novely vyhlášky je pouze dát do souladu národní a evropskou legislativu,“ řekl Profitu Vít.

Ministerstvo průmyslu a obchodu s tím nesouhlasí. Argumentuje, že si členské státy mohou v předpisech stanovit další požadavky na konkrétní činnost nad rámec požadavků stanovených v nařízení.

  • Našli jste v článku chybu?