Menu Zavřít

„Hysterický” Stropnický: Mám Ivana rád. I přesto, co o mně řekl

16. 6. 2016
Autor: Euro

Spolupráce Strany zelených a České pirátské strany před volbami do Poslanecké sněmovny je zřejmě definitivně nemožná. Dvě politické strany, které mají podle dosavadních průzkumů největší šanci proniknout ve volbách do dolní komory parlamentu, se budou přístí rok ucházet o hlasy voličů samostatně. Uvedl to v internetové televizi Euro TV staronový předseda České pirátské strany Ivan Bartoš.

Vedle toho si neodpustil ani drobné rýpnutí do šéfa Strany zelených Matěje Stropnického. Jejich vzájemné vztahy jsou v současné době napjaté. I to znemožňuje potenciální spolupráci stran. „Matěj je trochu hysterický, což se obecně ví. Matěj dělá tu politiku nějakou dobu nějakým stylem. Já nehraju na nějaké dohody nebo výzvy,” řekl Bartoš. Podle něj ho Stropnický s nabídkou spolupráce kontaktoval ještě před tím, než se stal v dubnu opětovně předsedou pirátské strany.

Stropnický si před dvěma týdny v Euro TV na Piráty postěžoval a litoval jejich nezájmu o bližší spolupráci. „Zelení stojí o spolupráci s Piráty o něco víc než stojí Piráti o spolupráci se Zelenými. V tuto chvíli se s tím dá dělat jen to, že na každou jejich invektivu odpovědět chlebem,” uvedl šéf Zelených.

Podívejte se na rozhovor, ve kterém Bartoš označil Stropnického za „hysterku“:

Podle Bartoše ale spolupráci brání i velká programová vyhraněnost Matěje Stropnického. „V řadě témat jsou Zelení už daleko za tím, co my považujeme za racionální v politice. Volba Matěje Stropnického předsedou Strany zelených nahrává tomu posunu až do nějakých mediálně zajímavých a za hranu vedených teorií a možností. Program Zelených je podmnožinou našeho programu,” sdělil Bartoš.

Stropnický na jeho vyjádření už nechtěl příliš reagovat. „Mám Ivana i přesto rád,” řekl jen. Piráti a Zelení přesto jdou letos společně v předvolební koalici do krajských voleb v pěti českých krajích. Tuto spolupráci nevraživost šéfů stran pravděpodobně neohrozí. Na místní úrovni jsou členové schopni se snadněji domluvit.

Podívejte se také na rozhovor s Matějem Stropnickým. Lidé by podle něj místo létání měli jezdit vlakem:

CIF24

A přečtěte si komentář:

Proč Stropnický míří pouze na okraj terče

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).