Menu Zavřít

Informační systém zajistí Telefónica O2

3. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Ministerstvo dopravy

MMF24

Výběrové řízení Ministerstva dopravy (MD) na poskytování IT služeb vyhrála Telefónica O2 Czech Republic. Největší telekomunikační firma v zemi byla jediným subjektem, který se do tendru přihlásil. Předmětem zakázky je zajištění provozu databázového programu IMIS (Integrovaný monitorovací informační systém), jež dodala MD právě Telefónica O2, a podpora dalších programů ministerstva, zejména systému dopravně správních agend.
Program IMIS byl na ministerstvu zaveden před několika měsíci, když nahradil osm různých počítačových aplikací, jež využívali úředníci ministerstva a jemu podřízených organizací - například Drážní inspekce, Drážního úřadu či Úřadu pro civilní letectví. Systém IMIS bude například evidovat celý proces nákupu služeb a materiálu pro MD včetně provázání požadavků úředníků, objednávek, smluv až po fakturaci, zpřehlední projekty financované z fondů EU či například zavede elektronickou personální evidenci zaměstnanců.
Hodnota zakázky přesahuje 92 milionů korun bez DPH, resort původně předpokládal cenu kolem 78 milionů. Poskytování služeb v rámci tendru není zahrnuté do Komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).