Menu Zavřít

Informační technologie

6. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Krátké

Integrace T-Systems a gedas

Akvizice společnosti gedas koncernem T-Systems byla na konci prázdnin definitivně ukončena i v České republice. Společnost gedas ČR byla vymazána z obchodního rejstříku a i právně se stala součástí společnosti T-Systems PragoNet. Integrace technologických a provozních částí firmy proběhla již na začátku letošního roku.

Pentagon terčem čínských hackerů

Čínští hackeři napadli v červnu bezpečnostní systém Pentagonu, přiznalo Ministerstvo obrany USA. Jejich „úspěšnost“ dokazuje fakt, že se dostali až do systému, který využívá kancelář ministra obrany Roberta Gatese. K citlivým informacím však přístup neměli. Dle listu The Financial Times je vysoce pravděpodobné, že za útokem stála čínská lidová armáda, respektive počítačoví specialisté pracující pro vojsko. Hackeři se o průnik do systému pokoušeli několik měsíců, úspěšní však byli až v černu, a to hned z více míst Číny. Náprava situace, již někteří činitelé ministerstva označili za nejúspěšnější kybernetický útok na Pentagon, trvala tři týdny. Po zveřejnění ataku napsal britský list The Guardian, že záškodníci, pravděpodobně rovněž příslušníci čínské armády, napadli i počítačovou síť některých britských ministerstev - kromě jiného resortu zahraničí. Loni prý kvůli čínskému kyberútoku vypadla i část počítačů v Dolní sněmovně britského parlamentu.

KL24

Digitalizaci BBC zajistí Siemens

Společnost Siemens IT Solutions and Services získala zakázku od britské televize BBC na vytvoření, realizaci a provoz nové kódovací a multiplexové infrastruktury. V rámci projektu, jehož hodnota přesahuje 60 milionů eur (více než 1,7 miliardy korun) bude IT divize Siemensu externě zajišťovat tyto služby až do roku 2015. BBC to umožní přechod z analogového vysílání na plně digitální šíření pozemního signálu.

  • Našli jste v článku chybu?