Menu Zavřít

Informační technologie

11. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Roaming levnější o 60 procent

Poplatky za používání mobilního telefonu v zahraničí klesly po regulačních nařízeních Evropské unie až o šedesát procent. Takzvaný eurotarif zavedl maximální cenu za minutu odchozího hovoru v roamingu na 13,50 koruny a 6,60 koruny za minutu příchozího telefonátu v cizině. EU minulý týden uvedla, že operátoři se až na dvě výjimky jejímu nařízení podřídili bez problémů, i proto má nyní eurotarif aktivováno asi 200 milionů zákazníků v celé unii.

Počítačové hry se ziskem

Společnost JRC Czech, která po celé České republice provozuje síť osmnácti specializovaných prodejen s počítačovými hrami, loni utržila 161 milionů korun, což je o 42 milionů více než v roce 2005. Čistý zisk firmy vzrostl na 3,14 milionu, zatímco o rok dříve vykázala ztrátu 2,9 milionu.

MMF24

Sleva pro domácnosti

Microsoft začal českým zákazníkům nabízet speciální zvýhodněné balíčky kancelářského softwaru Office, jež obsahuje programy Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Studenti a domácnosti si mohou koupit sadu programů s více než poloviční slevou za 1690 korun včetně DPH, program pro internetové kavárny a počítačové herny umožňuje zakoupení sadu pěti licencí Microsoft Office za 765 korun ročně. Nabídku již využilo 220 kaváren ze zhruba tisícovky takovýchto podniků, které v Česku působí.

SAP na nákupech

Největší světový výrobce podnikového softwaru, německá společnost SAP, získal za 4,8 miliardy eur, zhruba tedy 132 miliardy korun softwarovou firmu Business Objects. Francouzsko-americká firma je největším výrobcem inteligentního softwaru, jež firmám pomáhá z velkého množství informací v databázi zjistit podnikatelské trendy a vzory chování. Vloni dosáhla tržeb přes jeden a čtvrt miliardy dolarů. Akvizice Business Objects je největší akvizicí v historii SAP a především odpovědí na vlnu akvizic, které rozpoutal konkurenční Oracle.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).