Menu Zavřít

Internet Mall snížil ztrátu, tržby mu vzrostly na 7,2 miliardy

18. 7. 2018
Autor: Lucie Pařízková / Empresa Media / Profimedia

Internetový prodejce Internet Mall provozující e-shop Mall.cz snížil za rok končící loňským březnem ztrátu o 40 procent na 213,6 milionu korun. Tržby mu vzrostly o 15 procent na 7,2 miliardy korun. Mall Group očekává za loňský rok obrat kolem 18 miliard korun. Skupina by se podle spolumajitele Jakuba Havrlanta měla dostat do zisku v horizontu dvou až tří let.

Mall.cz investoval řádově desítky milionů eur do technologií, logistiky a do marketingu. Internet Mall mimo jiné investuje do distribučního centra v Jirnech u Prahy, které by mělo sloužit sedmi středoevropským zemím, kde skupina působí. „Věříme ve smysluplnost všech investic, které v dlouhodobém měřítku vedou ke snížení provozních nákladů, vyšší efektivitě výkonu v oblasti příjmu a expedice zboží, a zrychlení dodací lhůty směrem k zákazníkovi,“ dodal Havrlant.

Firma aktuálně v Česku zaměstnává 875 lidí, což je proti loňskému roku nárůst o deset procent. Distribuční centrum odbavuje v nejvytíženějším období až 75 tisíc balíčků denně. Skupina operuje kromě Česka na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Chorvatsku, Rumunsku a na Slovinsku.


Jak vydělat na starém kole. Bazarové prodeje se definitivně přesouvají na internet

 Šéf Aukra.cz David Vychytil


Internet Mall se původně jmenoval bilezbozi.cz, založen byl v roce 2000. Mezi jeho hlavní sortiment patří kromě bílého zboží malé domácí spotřebiče, elektronika, potřeby pro dům a zahradu nebo IT. „Cílem managementu společnosti pro následující tři roky je být největší internetovou nákupní galerií v Česku,“ dodává společnost.

Čtyřicetiprocentní podíl v Mall Group vlastní skupina PPF, dalších 40 procent mají podnikatelé Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem. Zbylých 20 procent vlastní investiční skupina Rockaway Capital Jakuba Havrlanta. Do skupiny kromě Mall.cz patří například specializované obchody CZC.cz, Vivantis, Proděti, BigBrands, Košík, Bux a Rozbaleno.

KL24

Dále čtěte:

Amazon je konečně v češtině. Místní e-shopy se mohou začít bát

Obliba e-shopů roste. Češi v nich utrácí více

Uječený mimozemšťan stále roste. Alza se každé čtyři roky zdvojnásobí

Obliba e-shopů roste. Češi v nich utrácí více

Levnější vozy i dodávky. Alza rozšiřuje nabídku elektromobilů

 Elektromobil Volkswagen e-Golf na prodejně Alza.cz


  • Našli jste v článku chybu?