Menu Zavřít

INTERNETOVÁ EXPANZE

18. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Deutsche Telekom

Největší evropský poskytovatel internetových služeb T-Online patřící do impéria Deutsche Telekom kupuje čtvrtinu největší evropské onlineové banky Comdirect Bank, která je dcerou Commerzbank. Ta zase získá stejně velký podíl T-Online. Hodnotu transakce v šak žádná ze stran neprozradila. Aliance obou společností, která pro analytiky není překvapením, svědčí o jasné strategii T-Online: média, finanční služby a poskytování přístupu k internetu, napsal deník The Wall Street Journal.

Německá firma T-Online zároveň minulý týden oznámila, že kupuje francouzský Club Internet, který je čtvrtým největším poskytovatelem internetových služeb ve Francii a patří do mediálního konglomerátu Lagardere. Tato akvizice má výrazně zvýšit aktiv ity T-Online v zahraničí, zatímco dosud se spoléhala převážně na německy mluvící zákazníky.

T-Online prý také plánuje založení společného podniku s německou mediální společností Kirch, s jejíž pomocí bude vyvíjet a prodávat hardware a software pro multimediální platformy orientované na televizi.

CIF24

T-Online poskytuje internetové služby asi 4,2 milionu uživatelům. Jejím nejbližším konkurentem je evropská filiálka America Online - AOL Europe. Ta má sice o něco méně zákazníků - kolem 3,8 milionu - ale je přítomna v devíti zemích.

S finanční institucí se nepropojil jenom Deutsche Telekom. Stejně postupoval španělský operátor Telefónica, který vytvořil holding s peněžním ústavem Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).