Menu Zavřít

Investoři sobě

26. 8. 2004
Autor: Euro.cz

BB Centrum

KL24

PRAHA (men) - Německý realitní fond SachsenFonds odkoupil od jednoho z evropských fondů Heitman administrativní budovy A, B, C a D kancelářského parku BB Centrum. Uzavřená transakce, při které poskytla Němcům poradenství mezinárodní realitní společnost Jones Lang LaSalle a jejíž cena dosáhla 125 milionů eur, je doposud největším obchodem s kancelářskými prostory v České republice.
BB Centrum, které se nachází na Praze 4, je považováno za jeden z nejlepších kancelářských parků v Česku s vynikajícím vybavením a snadným dopravním přístupem do centra města i na dálnici D1. Mezi nájemníky komplexu, jehož rozloha přesahuje 54 tisíc metrů čtverečních, patří například společnosti Hewlett-Packard, Eurotel, GE Capital Bank nebo Microsoft.
„Tato transakce je pro český trh velmi významná. Je jednou z prvních uzavřených mezi investory (investor to investor), což je dobrým ukazatelem zralého trhu. Nákup BB Centra přinese německému fondu SachsenFonds dlouhodobý příjem od globálních institucí v rychle se rozvíjející ekonomice,” tvrdí Angus Wade, vedoucí oddělení investic společnosti Jones Lang LaSalle.
Proč doposud nebyl podobný obchod v Česku uzavřen, vysvětluje Wade tím, že v Praze se začal rozvíjet investiční trh teprve před pěti lety. „Realitní fondy měly příležitost nakupovat nemovitosti přímo od developerů. Nyní tyto fondy prodávají objekty nové generaci institucionálních investorů,“ objasnil pro týdeník EURO. Očekává rovněž, že v budoucnosti takovýchto obchodů na českém trhu přibude.

  • Našli jste v článku chybu?