Menu Zavřít

Jak na to

26. 1. 2004
Autor: Euro.cz

* Rozhodnete-li se vybudovat zahradu na terase nebo na střeše (ať už garáže, sklepa či domu), musíte znát kvalitu nosné konstrukce objektu, neboť bude vystavena vyššímu zatížení.* Největší investicí je hydroizolace, která zejména v případě střechy musí být beze spár a stejně dokonalá jako u bazénu.

* Rozhodnete-li se vybudovat zahradu na terase nebo na střeše (ať už garáže, sklepa či domu), musíte znát kvalitu nosné konstrukce objektu, neboť bude vystavena vyššímu zatížení.

* Největší investicí je hydroizolace, která zejména v případě střechy musí být beze spár a stejně dokonalá jako u bazénu. Nejčastěji se používá zahraniční fólie Hertalan, jejíž životnost je minimálně 50 let a je konstruovaná na rozmezí teplot 50-100 °C.

* Podklad pro zahrady na betonové ploše musí obsahovat také tepelnou izolaci a drenážní vrstvu. Zajistit se musí i odtok dešťové vody.

WT100

* Stromy a vysoké keře vyžadují alespoň 60 cm zeminy, nižší keře 40 cm.

* „Postavit“ základy zahrádky včetně položení zeminy v současné době stojí nejméně 1500 Kč za metr čtvereční, v závislosti na obtížích s dopravou materiálu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).