Menu Zavřít

JAK NA TO

15. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Potřebujeme:250 g mražených malin4 velké zralé hrušky5 lžic smetany150 g tvarohu

Flambované hrušky

Potřebujeme:

250 g mražených malin

4 velké zralé hrušky

5 lžic smetany

150 g tvarohu

40 g mletých mandlí

lžíce cukru

50 ml kvalitního rumu

na ozdobu pár lístků máty

Hrušky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader. Maliny rozmrazíme a několik jich necháme stranou na ozdobu. Smetanu rozmícháme s tvarohem na hladký krém a přidáme do něj mandle. Půlky hrušek naplníme krémem a opět spojíme k sobě. Postavíme je na talíře. Maliny povaříme tři minuty v oslazené vodě s trochou rumu. Poté hrušky polijeme malinovou polevou, zbytek rumu ohřejeme v naběračce, zapálíme a hořící nalijeme na hrušky. Dezert ozdobíme zbylými malinami a mátovými lístky.

  • Našli jste v článku chybu?