Potřebujeme:250 g mražených malin4 velké zralé hrušky5 lžic smetany150 g tvarohu
Flambované hrušky
Potřebujeme:
250 g mražených malin
4 velké zralé hrušky
5 lžic smetany
150 g tvarohu
40 g mletých mandlí
lžíce cukru
50 ml kvalitního rumu
na ozdobu pár lístků máty
Hrušky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader. Maliny rozmrazíme a několik jich necháme stranou na ozdobu. Smetanu rozmícháme s tvarohem na hladký krém a přidáme do něj mandle. Půlky hrušek naplníme krémem a opět spojíme k sobě. Postavíme je na talíře. Maliny povaříme tři minuty v oslazené vodě s trochou rumu. Poté hrušky polijeme malinovou polevou, zbytek rumu ohřejeme v naběračce, zapálíme a hořící nalijeme na hrušky. Dezert ozdobíme zbylými malinami a mátovými lístky.