Menu Zavřít

Kupte si minuty s „budoucím prezidentem“. McAfee vydává vlastní kryptobankovky

25. 6. 2018
Autor: Profimedia.cz

Vynálezce antivirového programu John McAfee začíná vydávat své vlastní bankovky, které budou napojeny na technologii blockchain. Bankovka může být „vykoupena“ osobním setkáním s jejím tvůrcem v počtu minut podle její nominální hodnoty.

Excentrický programátor John McAfee, jenž se proslavil svým antivirovým programem, oznámil, že od 25. června vydá omezený počet bankovek, které budou zobrazovat další programátory. Bankovky budou přitom napojeny na technologii blockchain a jejich počet bude pevně stanoven.

Měna se má jmenovat McAfee Redemption Unit (MRU). Podnikatel oznámil, že chce, aby tato kryptoměna měla podobu fyzických bankovek, včetně ochranných znaků, jako je hologram.

McAfee pro indický server Crypto-News India vysvětlil, že tato měna je stoprocentně chráněna proti padělání, protože je propojena na technologii blockchain. Bankovka může být „vykoupena“ osobním setkáním s jejím tvůrcem v počtu minut podle nominální hodnoty bankovky.

Jednotlivec může získat maximálně sto minut s tímto britsko-americkým podnikatelem, jenž je znám pro své výstřední názory. Osobně se musí dostavit na určené místo v Mexiku, kde získá datum, čas a místo, kde se s McAfeem setká.

Hodnota MRU je 9,95 amerického dolaru. Dohromady má být vytištěno 341 tisíc bankovek s celkovou hodnotou 6,05 milionu minut. Po smrti zakladatele mají mít bankovky především sběratelskou hodnotu.

Internetové stránky německé verze časopisu Wired k tomuto projektu uvedly, že se jedná o další „marketingový kousek“ Johna McAfeeho, jenž se snaží zbohatnout na popularitě spojené s kryptoměnami. Již dříve na svém twitterovém účtu propagoval projekty primárního úpisu mincí (ICO) s pochybnou pověstí za tučný honorář. Od této praxe ale minulý týden upustil, dle vlastních slov kvůli represím ze strany americké Komise pro cenné papíry.

McAfee se hlásí k libertariánské straně a v roce 2020 chce kandidovat na prezidenta Spojených států, aby mohl „sloužit kryptokomunitě“.

CIF24

Více ze světa virtuálních měn čtěte v rubrice Kryptoměny:

Státní kryptoměna: švýcarská vláda zvažuje zavedení e-franku

Nákup bitcoinů beze stop: 4 tipy, jak se bránit sledování

Kdo je pravý Alibaba? Dubajská kryptoměna se brání žalobě čínského gigantu

Jak zkrotit kryptoměny? Poplatek za data má ulehčit blockchainu

Jak se kradou kryptoměny: 5 průšvihů kolem virtuálních peněz

Krádež bitcoinů, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?