Menu Zavřít

Jak žije Petr Nedvěd

28. 1. 2005
Autor: Euro.cz

hokejista

Petr Nedvěd (33) se narodil 9. prosince 1971 v Liberci. O dětství se věnoval lednímu hokeji. V sedmnácti letech emigroval do Kanady. V roce 1990 byl jako druhý v pořadí draftován týmem zámořské NHL Vancouver Canucks. Pak oblékal dresy St. Louis, New York Rangers, Pittsburghu či Edmontonu. Loni v létě podepsal smlouvu s Phoenixem, ale kvůli výluce v NHL za ně nenastoupil. Nyní hraje za Spartu Praha. V NHL odehrál celkem 954 zápasů (včetně play-off), zaznamenal v nich 720 bodů za 318 gólů a 402 asistencí. V roce 1994 získal v dresu Kanady stříbrnou medaili na olympijských hrách v norském Lillehammeru. O dva roky později poprvé a naposled nastoupil za českou reprezentaci ve Světovém poháru. V létě 2004 se Petr Nedvěd oženil s modelkou Veronikou Vařekovou.

1. Nejzajímavější člověk, se kterým jsem se v poslední době seznámil. Ježišmarjá. Nechci nikoho urazit, ale v poslední době jsem se skutečně s nikým pozoruhodným neseznámil. Potkávám se pořád s těmi, které již léta znám. Bohužel odpovím takto nudně.

2. Nejlepší nápad, o kterém jsem se dozvěděl. (Smích) Nevím, jestli tomu budou všichni rozumět, ale přečetl jsem si, že brzy začne hokejová NHL a odehrajeme jen třicet z původních osmdesáti dvou zápasů základní části.

3. Největší pitomost, se kterou jsem se setkal. To jsem nečekal, že na dvě otázky umím dát jednu odpověď. Takže viz předchozí.

4. Nejdůležitější rozhodnutí, které jsem učinil. Není to úplně nové, ale v osobním životě určitě to, že jsem se v létě oženil.

5. Jak nejraději trávíte volný čas? Volného času moc nemám, a když už, tak ho trávím na golfovém hřišti.

6. Který je váš oblíbený sport? Co považujete za svůj největší sportovní úspěch? Kromě hokeje je to golf. A největší úspěch? Duhé místo na olympijských hrách 1994 v Lillehammeru. Ale v dresu Kanady.

7. Do které země (města) se rád vracíte? Určitě do Ameriky. Do New Yorku a Miami.

8. Která je vaše oblíbená restaurace? Na pivo je to U tygra a U hrocha blízko Nerudovky a na jídlo U cihelny, Kolkovna a u sv. Václava nedaleko Václavského náměstí.

9. Jakým pokrmům dáváte přednost, jaké preferujete nápoje? Když jsem v Americe, tak jím hodně sushi. Když jsem doma, tak samozřejmě knedlíky a tatarák. A u nápojů záleží, jestli jde o alko nebo nealko. Když nealko, hodně piju mléko a vodu. Z alkoholických nejraději pivo a víno.

10. Patří vaření k vašim hobby? Nemyslím si. Snad k tomu ale patří, že rád griluji. Svíčkovou ale skutečně nedělám.

11. Jak bydlíte? Mám v Praze byt. Kousek od Václavského náměstí, s výhledem na celou Prahu. Ač by se to mohlo někomu zdát malicherné, pro mě je to důležité. Proto už se těším, až bude léto a já budu moci snídat na velké terase a dívat se na celé město. Jinak mám dvě sauny, domácí kino. Viděl jsem hodně dobrých bytů, ale ten náš je… asi nejlepší.

12. Jakým služebním vozem jezdíte? Služební auto nemám. V Česku mám Mercedes SL 55 AMG. Má 510 koní a jsem nadmíru spokojen. Když přijde skutečná zima, tak ho na chvíli odložím, protože se s ním pak nehnu, ale na tu dobu si buď půjčím auto od bráchy, nebo si nějaké pronajmu. Když jsem v Americe nebyl na Floridě, ale někde, kde padal sníh, měl jsem jeepa se zimními gumami a dostal se všude.

13. Co považujete za svou nejlepší investici? Auto to určitě není. To je naopak ta nejhorší investice. A to říkám, přestože jsem na ně ujetý. Takže asi nemovitost v Praze. Na tom nejde prodělat. To jsou dobře uložené peníze.

14. Kdo se ve vaší domácnosti stará o peníze? Hmm… Přestože jsme s Veronikou manželé, máme každý své účty a sám se starám o peníze, které vydělám.

WT100

15. Investujete do vína, obrazů či jinak netradičně? Víno máme rádi, máme ho doma hodně, ale to neznamená, že bychom ho tolik pili. Nějaké zajímavé obrazy díky Veronice také máme. Ale není to moje hobby.

16. Jaká technologie by podle vás měla být co nejdříve vynalezena? Já bych byl rád, kdyby nějaký výrobce letadel navázal na historii concordů, které bohužel po jediné havárii skončily tak neslavně. Mě vůbec letectví zajímá, takže se mu věnuji a hledám každou novinku. Vím, že se během roku objeví nový, superveliký airbus, ale nebude tak rychlý. Z toho jsem zklamaný. Fakt mě mrzí, že jsem si concorde nezkusil. Rád bych si za tu rychlost připlatil. A teď překvapím: hrozně nerad létám. Letadlo je pro mě ubíjející a každou minutu v něm strávenou považuji za festival ztraceného času.

  • Našli jste v článku chybu?