Menu Zavřít

Jako s hnojem

14. 5. 2004
Autor: Euro.cz

Případy korupce na radnicích se množí

  • V roce 2002 jsme měli v Česku čtyři případy korupce na radnicích, teď už jich je od ledna 26, uvedla nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová. Z těchto čísel vyvozuje, že se korupce přesouvá do komunální sféry. (Nepřesouvá se, bobtná.)
    • Nový americký ambasador William Cabaniss přijel do Česka a první, co viděl, prý byla korupce. (Šel na fotbal nebo na magistrát?)
    • Důležitá je cesta, nikoliv samo tříprocentní kritérium, prohlásil nový evropský komisař pro ekonomiku a měnové záležitosti Joaquin Almunia v souvislosti s tím, že většina nových členských zemí Evropské unie zatím neplní maastrichtské kritérium maximálního schodku veřejných rozpočtů. (Některé cesty ovšem vedou členitým terénem. Třeba v Česku je to samá zákruta, úvoz, rokle a brod.)
    • ČSSD se snížila k tomu, že předala médiím „analýzu“, ze které vyplývá, že sociální demokracie vyhraje ve volbách do Evropského parlamentu na celé čáře. „Analýza“ údajně neoslovila žádné respondenty a výsledky odvodila s pomocí nespecifikované statistické metody z výsledků posledních národních parlamentních voleb. Vypracovala ji mediální agentura Burson-Masteller. (Přátelé, jak hluboko jsme klesli.)
    • Šéf klubu poslanců Unie svobody–DEU Karel Kühnl by považoval za úspěch, kdyby se US-DEU vůbec dostala do Evropského parlamentu. (Máme to ale ve vládě ambiciózní politická uskupení.)
    • Premiér pokáral Jaroslava Palase za to, že dovolil svému řidiči, aby s ním jel na vinařské sympozium jako k ohni a ohrožoval na dálnici ostatní řidiče. (Pochop to, Jardo. Jednou jsi ministr zemědělství, tak musíš jezdit jako s hnojem.)
    • Nové řidičské průkazy vzor EU se tisknou centrálně ve Státní tiskárně cenin, takže se na ně musí déle čekat. Tisková mluvčí ministerstva dopravy Ludmila Roubcová připouští, že je to jistě nepříjemné, ale na druhé straně je prý tato praxe obvyklá i v jiných členských státech unie. (Tak to jo. Rychtyk.)
  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).