Menu Zavřít

JDOU DO OBLIGACÍ

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

GM a Ford

NEW YORK (ČTK) – Přední americké automobilky General Motors a Ford pustí do světa obligace. Tento krok, vynucený poklesem výnosů amerických obligací a snahou o snížení zápůjčních nákladů, je přichystán už na leden. General Motors tak učiní podle nejmenovaného zdroje blízkého oběma společnostem v nejbližší možné době, jeho soupeř koncem měsíce.

EBF24

Výnosy pěti a desetiletých amerických vládních dluhopisů klesly pod pět procent. Prodej ze strany General Motors zahrnuje pětileté směnky divize GMAC a desetileté směnky detroitské mateřské společnosti. Částka transakce nebyla zveřejněna. Poradenstvím k prodeji obligací obou kolosů byly pověřeny investiční společnosti Morgan Stanley Dean Witter & Co. a Salomon Smith Barney.

Oběma automobilkám hraje do karet dobrý úvěrový rating, který je předpokladem úspěchu při obchodování s obligacemi. Ratingová agentura Moody s Investors Service ohodnotila zadlužení společností Ford, General Motors a jejich finančních divizí stupněm A2, což je střední investiční stupeň. „Ekvivalentem agentury Standard & Poor s je stupeň A, napsala agentura Reuters.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).