Menu Zavřít

Jednání o prodeji

22. 6. 2012
Autor: Euro.cz

WT100

O plzeňskou společnost Pilsen Steel se uchází šest zájemců. Jsou mezi nimi i bývalý vlastník podniku, ruská strojírensko-metalurgická skupina OMZ, indická strojírenská společnost či nadnárodní investiční firma. Informaci potvrdily týdeníku Euro dva nezávislé zdroje. Další konkrétní jména odmítli sdělit s tím, že uchazeči teprve sondují možnosti u současného majitele Pilsen Steel, ruského podnikatele Igora Šamise. Ten koupil plzeňskou společnost právě od OMZ.
Pilsen Steel, která je od března v insolvenci, před pár dny zastavila výrobu a poslala své zaměstnance na nucenou dovolenou. Pracovníci, kteří zatím marně čekají na květnovou výplatu, upozorňují, že firma nemá finance ani na základní výrobní suroviny. Šamis v této souvislosti médiím pouze vzkázal, že pracuje na zlepšení situace.
Otázkou ale zůstává, zda je možné tomuto podnikateli vůbec věřit. Ještě v dubnu totiž týdeníku Euro říkal, že má s plzeňskou firmou velké plány. Kromě jiného tvrdil, že plánuje dokončení modernizace a zefektivnění výroby.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).