Menu Zavřít

Ježek opět na startu

24. 1. 2003
Autor: Euro.cz

Asociace registrovaných investičních zprostředkovatelů bude pomáhat Komisi pro cenné papíry

PRAHA (mtc) – Novou instituci rozjíždí Tomáš Ježek, bývalý člen prezidia Komise pro cenné papíry (KCP) Tomáš Ježek. Společně s několika dalšími osobami založil Asociaci registrovaných investičních zprostředkovatelů (ARIZ) a stal se místopředsedou jejího předsednictva. Předsedkyní je advokátka Zdenka Čížková, bývalá Ježkova podřízená coby ředitelka odboru průmyslu na bývalém ministerstvu privatizace.
ARIZ sdružuje lidi a firmy, které nabízejí zprostředkování nákupu či prodeje nejrůznějších cenných papírů. „Podle novely zákona o cenných papírů musejí tito zprostředkovatelé získat letos do 12. července osvědčení od Komise pro cenné papíry. Kdo nebude registrován, nebude moci v oboru podnikat. Komise bude nyní ten nápor několika tisíc žadatelů o registraci zvládat jen obtížně a stejně obtížně bude později tuto masu regulovat. Asociace ARIZ by měla v tomto komisi pomoci,“ vysvětluje motiv vzniku sdružení Ježek.
Ježek a Čížková tvrdí, že hlavními cíli asociace je nabízet členům možnost dalšího vzdělávání, prosazovat etický kodex a ve spolupráci s KCP se časem spolupodílet i na přípravách zákonů týkajících se kapitálového trhu. ARIZ má být financován z příspěvků svých členů, které budou od jednoho tisíce korun ročně v případě fyzických osob až po půl milionu ročně v případě velkých právnických osob.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).