Menu Zavřít

Joyster na scéně

21. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

WT100

PRAHA (zao) - Škoda Auto zveřejnila první náhledy designérské studie třídveřového vozu pro mladé zákazníky. Automobil nazvaný Joyster firma poprvé představí už na pařížském autosalonu koncem září. Sériovou výrobu automobilka prozatím nepřipravuje. „Studie by měla spíše oslovit budoucí zákazníky a ukázat jim, jakým směrem se ubírá vývoj ve společnosti,“ říká mluvčí Škody Auto Evžen Krauskopf.
Joyster má být vůz s kompaktními vnějšími rozměry, uvnitř velmi prostorný. „Jedná se o novou kombinaci moderní karoserie a bohaté nabídky komunikační techniky i komfortních prvků výbavy,“ dodal Krauskopf. Joyster ve složce konceptů společnosti doplňuje již dříve představený model Yeti, kompaktní SUV určené jak pro provoz ve městech, tak i dostatečně způsobilé pro provoz na nezpevněných komunikacích, o jehož zařazení do výrobního programu společnost ještě definitivně nerozhodla.
Škoda Auto kromě Joysteru poprvé představí v Paříži také model Octavia Scout, který vychází z modelu Octavia Combi 4×4 a patří podobně jako koncept Yeti do segmentu vozů pro volný čas. Na rozdíl od Yetiho však bude Scout uveden na trh už velmi brzy, konkrétně v prvním čtvrtletí roku 2007. Ceny sice automobilka zatím nezveřejnila, lze ovšem předpokládat, že budou vyšší než u výchozího modelu. Octavia Combi 4×4 se prodává za ceny kolem sedmi set tisíc korun. Vůz by měl lépe zvládat špatné cesty s vyjetými kolejemi či úseky s nezpevněným povrchem.
Automobilka v současné době vyrábí čtyři modelové řady - Fabii, Roomster, Octavii a Superb. Příští rok by měla společnost poprvé představit připravovaného následníka nejmenšího modelu Fabia.

  • Našli jste v článku chybu?