Menu Zavřít

J&T chce ovládnout slovenský deník Pravda

2. 3. 2010
Autor: profit

Finanční skupina J&T by mohla ovládnout vydavatelství Perex, které vydává slovenský deník Pravda. Zatím zprostředkovala tuto koupi české společnosti Florena od britské mediální skupiny Daily Mail & General Trust.

Autor: Martin Siebert

WT100

Florena kromě Perexu získala také vydavatele inzertního deníku Avízo, kupní cena nebyla zveřejněna. „Když jsme zaregistrovali zájem britských majitelů prodat Pravdu a Avízo, identifikovali jsme to jako zajímavou investiční příležitost. V mediích vidíme velký potenciál,“ uvedl jeden ze zakladatelů J&T Ivan Jakabovič. V rámci transakce získala právo na koupi Perexu od Floreny. Pravda patří k ostrým kritikům současné slovenské vlády premiéra Roberta Fica.

Britský koncern získal 99,94 procenta akcií vydavatelství Perex v červenci 2006. V té době byla Pravda po bulvárním listu Nový čas druhým nejčtenějším slovenským deníkem. Její prodej činil zhruba 73 tisíc kusů denně. V polovině listopadu 2008 změnila Pravda formát a přešla na celobarevný tisk. V žebříčku prodejnosti však klesla na čtvrté místo. Loni její prodej činil v průměru 51.121 kusů denně.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).