Koncept hospody s kvalitně ošetřeným plzeňským a poctivými hotovkami, který pražský restauratér Tomáš Karpíšek pod názvem Lokál odstartoval na podzim 2009 v Dlouhé ulici, se dočká dalšího pokračování. Po Lokálu č. 2, jenž byl před dvěma měsíci otevřen u Karlova mostu, přibude ještě letos třetí podnik. „Tentokrát to bude v širším centru, zvažujeme Smíchov nebo Dejvice,“ potvrdil týdeníku EURO Karpíšek, šéf a zakladatel franšízové sítě Ambiente.
Restauratérské impérium Ambiente se letos rozroste ještě o další dva podniky. Během února má být otevřena restaurace Čestr, která vystřídá zaniklou Zahradu v Opeře v Legerově ulici a bude se specializovat na grilovaná masa z vyzrálého českého hovězího. V polovině března pak Karpíšek rozjíždí v New Yorku provoz své vůbec první zahraniční restaurace (více se dočtete na straně 50).
Expandovat chce Karpíšek i v roce 2012, kdy by mělo dojít na jeho vysněný projekt: bufety s pivem na stojáka a výdejním okénkem. „Ideálním místem by byl nějaký dopravní uzel, kde lidé přestupují z metra na autobusy,“ popsal podnikatel.