Menu Zavřít

Kavánek for Eurotel!

21. 5. 2004
Autor: Euro.cz

Euronotes

EBF24

  • Na nátlak USA rozhodla česká vláda o zrušení licence na vývoz radiolokátoru Věra do Číny. (Americký velvyslanec je jinak nakloněn rozvoji česko-čínského obchodu, nicméně doporučuje pro vývoz do této oblasti jiné komodity. Například rýži nebo tenisky.)
    • Ministr zdravotnictví Jozef Kubinyi prohlásil, že nemá smysl stupňovat spor s VZP. Je třeba, aby obě strany spolu komunikovaly a uvědomily si své chyby. (Jen vlezl do lokálu a už letěl oknem.)
    • Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach chce vybudovat nový systém inspekce práce, který má zaměstnávat na tři sta nových úředníků. Náklady přijdou na 600 milionů. Kromě jiného je prý pro potřeby inspektorátů práce potřeba koupit šest nových budov. (A pak že prý sociální demokracie nebojuje s nezaměstnaností. Ještě jedno volební období pro ČSSD a bude v Česku stoprocentní zaměstnanost.)
    • Vláda pošle do sněmovny návrh na společné zdanění manželů, které má pomoci rodinám s nižšími příjmy. (Dle dobře informovaných zdrojů ministr Sobotka počítá s tím, že zákon nebude mít dopad na státní rozpočet. Většina mužů dá totiž přednost vyšší dani před rizikem, že manželka při podávání přiznání zjistí skutečnou výši jeho příjmů.)
    • Slovenská policie ve čtvrtek zatkla českého občana, který se v západoslovenské obci Veľké Leváre obnažoval před základní školou. (A pak že jenom slovenská reforma zbídačuje obyvatelstvo. I Češi mají holé zadnice.)
    • Český Telecom dostane od Eurotelu dividendu v celkovém objemu čtyř miliard korun. Rozhodlo o tom vedení Telecomu, které plní úlohu valné hromady ve stoprocentně vlastněném mobilním operátorovi. (Není divu, že ten Valeski musel jít, když po něm zůstala taková almužna.)
    • ČSOB vyplatí dividendu ve výši 9,7 miliardy korun, což je největší částka vyplacená na dividendách v České republice. (Nejméně zisková velká česká banka s největší dividendou. Kavánek for Eurotel!)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).