Menu Zavřít

Kdo je co: Václav Vojíř

22. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Tváře k zapamatování

„Kdyby nebylo Bugsy, tak bych jezdil v taxi.“ Tak zní motto spolumajitele pražského Bugsy‘s baru, ale tak mizerně na tom asi nebude. Jeho podnik vznikl v roce 1995 a jako první v Čechách vsadil na koktejl. Dokonalý styl klasického amerického piano baru sklidil okamžitě fenomenální úspěch. Vojíř (35) poté, co si odkroutil vojnu, odešel v roce 1991 do Mnichova, kde mimo jiné pracoval v baru Der Clou (Podraz). Po návratu otevřel Bugsy‘s bar, o kterém mluví jako o prvním nemanželském dítěti, a na rozdíl od řady jiných majitelů dodnes ctí dobré pravidlo, že šéf má být vidět na place, v jeho případě při práci za barem. Ne že by se host v jeho baru obvykle nudil (nenapravitelným šťouralům si pro krajní případ dovolujeme doporučit objednání dvou, tří drinků nazvaných Prérijní ústřice), ale poslední nápad, se kterým Vojíř přišel u příležitosti desátého výročí Bugsy‘s, může doslova vstoupit do dějin.

  • Našli jste v článku chybu?