Menu Zavřít

KDO JE KDO

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

K o m i s e     p r o     c e n n é     p a p í r y

Jan Müller (30), předseda komise jmenovaný na pět let. Vystudoval VŠST v Plzni. Absolvoval stáž u National Westminster Bank. Pracoval jako kustod manažer pražské pobočky Commerzbank. Od roku 1997 byl na burze členem výboru pro burzovní obchody.

Martin Fuchs (27), poradce předsedy prezidia KCP. Vystudoval OPF na Slezské univerzitě. Pracoval v Živnobance, Bance Austria a ve společnosti HBS Consulting Partners GMBH.

David Gladiš (24), původně poradce prezidia KCP, nyní vedoucí oddělení metodiky a vzdělávání. Pracoval jako poradce ministra financí Ivana Pilipa pro kapitálové trhy, předtím byl tajemníkem ministra vnitra Jana Rumla.

Tomáš Ježek (58), jmenovaný komisařem na čtyři roky. Po listopadu 1989 byl ministrem privatizace, předsedou výkonného výboru FNM, poslancem za ODA a později ODS a předsedou rozpočtového výboru Parlamentu. V letech 1996 - 1998 byl předsedou Burzovní komory BCPP.

Jana Pospíšilová (30), jmenovaná komisařkou na tři roky. Vystudovala ekonomii a management na VUT v Brně. Pracovala v IPS Praha v jeho logistickém dozoru. Absolvovala několik stáží u investičních firem v Londýně a v letech 1996 - 1998 pracovala u Salomon Smith Barney.

Aleš Musil (32), předseda rozkladové komise KCP a ředitel pražského zastoupení francouzské banky Paribas. Vystudoval Právnickou fakultu UK v Praze. Pracoval v pražské advokátní kanceláři Alliance of European Lawyers, byl poradcem ministrů průmyslu a obchodu Vladimíra Dlouhého a Karla Künhla. V roce 1997 byl ředitelem legislativního odboru Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Libor Michálek (30), vedoucí oddělení kolektivního investování. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu v Olomouci. Postupně pracoval v podnicích VEBA Broumov, SSŠP Náchod, IS Linhart a FNM.

Jiří Běhounek (53), vedoucí oddělení obchodníků s cennými papíry a makléřů. Vystudoval VŠE v Praze. Byl zaměstnán mimo jiné na Úřadu vlády ČSFR, FNM a ČNB.

Dagmar Skočdopolová (45), vedoucí oddělení penzijních fondů a pojišťoven. Vystudovala na VŠE v Praze. V posledních letech pracovala na ministerstvu hospodářství, v České pojišťovně, v Penzijním fondu ČP a na ministerstvu financí.

Miroslava Kudlíková (44), vedoucí oddělení emisí. Vystudovala na VŠZ. Byla ekonomkou ve Státním statku OP Sokolov, ve Škodě OP Plzeň a v Krajce, n. p. Kraslice. Potom pracovala na ministerstvu financí.

Jiří Zelinka (27), vedoucí oddělení veřejných trhů a registrů cenných papírů. Vystudoval OPF na Slezské univerzitě. Pracoval jako makléř v Komerční bance a ve Wood and comp.

CIF24

František Jakub (28), jmenovaný komisařem na jeden rok. Vystudoval finance na VŠE v Praze. Od 1993 pracoval na ministerstvu financí v odboru dozoru nad kapitálovým trhem. Od roku 1997 vedl Úřad pro cenné papíry.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).