Menu Zavřít

Kdo nahradí Mládka? Sobotka navrhne Zemanovi nástupce

23. 2. 2017
Autor: čtk

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes představí prezidentu Miloši Zemanovi své představy o budoucím obsazení funkce ministra průmyslu a obchodu. Na Pražský hrad přinese návrh na odvolání současného šéfa resortu Jana Mládka (ČSSD) a hlavě státu sdělí i jméno svého adepta na jeho nástupce.

Nejčastěji se spekuluje o vládním zmocněnci pro digitalizaci Tomáši Prouzovi, Mládkovu náměstkovi Jiřím Havlíčkovi, případně o někdejším ministrovi průmyslu Milanu Urbanovi (všichni ČSSD).

Sobotka se k personální výměně v čele ministerstva rozhodl v pondělí, Mládkovi vyčítal postup v otázce cen mobilních dat v Česku. Ministr však tvrdí, že záležitost je mimo jeho kompetenci a míní, že premiér dal jen na rady svých marketingových poradců.

Zeman v úterý novinářům řekl, že premiéra při čtvrteční schůzce upozorní na to, že než se nový ministr seznámí s průmyslem, budou se letos na podzim konat volby do Sněmovny. Sobotka doufá, že prezident bude postupovat v souladu s ústavou. Výměnu si přeje provést rychle, aby ministerstvo mohlo dobře fungovat.

CIF24


Přečtěte si, jak Mládkův konec komentuje Pavel Páral:

Zvláštní pozadí Mládkova pádu

Pavel Páral


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).