Menu Zavřít

Když ódeesák fandí Číňanům a spojence má za „oportunistický svině“

6. 10. 2020
Autor: Redakce

Saša „Savo“ Vondra po pár měsících opět zabodoval. Zatímco minule nahlas zauvažoval o spojenecké základně v Ostravě, tentokrát se jako správně uplakaný a zneuznaný fotbalový fanoušek pustil do Slovinska.

Co je horší než zhrzený chlap? Přece zhrzený fotbalový fanda. A těch tu bylo minulou středu plno. Neunesli výrazný debakl pražské Slavie v Dánsku. I když se to vulgaritami směrem ke slovinskému rozhodčímu Damiru Skominovi na sítích jen hemžilo, Černý Petr tentokrát zůstal v rukou bývalého ministra obrany Alexandra Vondry.

Teď už všichni ví, jak si v zápalu televizního sledování otevřel srdíčko na Twitteru. Mimo jiné všem odhalil jednu ze svých myšlenek, která mu nejspíš v hlavě běžela celý život, tedy i jako ministrovi zahraničí, obrany a nyní europoslanci: „Vždycky jsem říkal, že Slovinci dokážou být oportunistický svině.“ Později, když si nejspíš uvědomil, že mu fotbalové slzy zaplevelily mozek, do diskuze ještě napsal, že to byla nadsázka a že kolektivní vinu neprosazuje. Tak určitě.

https://twitter.com/AlexandrVondra/status/1311419585464205313

Tolik známá fakta, která se probírala na konci minulého týdne. Smáznout by se to dalo tím, že duše slávistického fanouška uvnitř Vondry plakala a dlouhovlasý hříšník hrající si ve volných chvílích na bonvivánského prozápadního jestřába s citem pro diplomacii už ví, že brečet na sociálních sítích příště nebude.

Radost ale „Savo“ - jak mu v době jeho ministrování na obraně říkali vojáci - jistě udělal majitelům své oblíbené Slavie. Jaroslav Tvrdík, respektive čínský konglomerát CITIC Europe, už sice ví, že nepostupem do Ligy mistrů přišli o stovky milionů korun a nastává doba úspor, ale aspoň si můžou být jistí oporou svých VIP fanoušků s dlouhými prsty.

Vondra se v pondělí odpoledne omluvil
„Princip kolektivní viny je pro mě naprosto nepřijatelný, stejně jako hrubá a nízká slova, která jsem použil. Je mi líto, co se stalo, a všem lidem nejen ve Slovinsku, ale i doma v Česku i kdekoli v Evropě se za ně omlouvám.“

U Vondry ovšem jeho nezkrotné fanouškovství
udivuje. Prozápadní politik tolikrát zdůrazňující vazby uvnitř NATO se nechá
unést a pustí se do Slovinska. Možná by mohl prozradit, kolikrát v minulých
letech na setkání se slovinskými kolegy pronesl, že jsou oportunistický svině,
když to teď tvrdí, že to říkal vždycky. Nebo kolikrát to jako ministr obrany
řekl do očí slovinským vojákům, když trénovali společně s těmi českými. Anebo
co takhle jen začít tím, že začne oddělovat svůj soukromý život od veřejného?

MMF24

Úlet současného europoslance samozřejmě zůstane
úletem. Stejně jako jeho vize na vybudování spojenecké základny NATO v Mošnově
u Ostravy. Co kdyby tam jednou třeba chtěly přistát ty oportunistický svině ze
Slovinska?

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).