Menu Zavřít

KLDR je zločinecký stát a hanba Číny, tvrdí Trump

3. 9. 2017
Autor: čtk

Dnešní severokorejská nukleární zkouška je hrozbou bezpečnosti Spojených států. Samotná KLDR je pak hanbou Číny, která s Pchjongjangem zmůže jen velmi málo, uvedl americký prezident Donald Trump.

„Severní Korea provedla velký nukleární test. Jejich slova a kroky zůstávají vůči USA velmi nepřátelské a nebezpečné. Severní Korea je zločinecký stát, který se stal velkou hrozbou a hanbou pro Čínu, která se snaží pomoci, ale jen s malým úspěchem,“ uvedl Trump. Americký prezident se kvůli krizi na Korejském poloostrově snaží přimět Peking, aby svého severokorejského spojence donutil k poslušnosti.

Trump v sérii dnešních tweetů také poznamenal, že Jižní Korea nyní zjišťuje to, co jí on již říkal, a to že ustupování Severokorejcům nikam nevede. „Rozumí jen jediné věci!“ dodal Trump s očividným odkazem na tvrdý postup vůči Pchjongjangu.

ebf - tip - debata

Bílý dům uvedl, že Trump se dnes kvůli severokorejskému nukleárnímu testu sejde se svými bezpečnostními poradci, aby s nimi projednal další postup. „Bezpečnostní tým vše pečlivě sleduje,“ sdělila Trumpova mluvčí Sarah Sandersová.

Čtěte také:

Raketové motory do KLDR? My nic, tvrdí Kyjev - ale nepřímých důkazů přibývá

KLDR vyzkoušela vodíkovou bombu. Vyvolalo to otřesy o síle 6,3 stupně

Soul reaguje na severokorejskou hrozbu. Zváží rozšíření programu balistických střel


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).