Menu Zavřít

Komponenty od Loděnic

4. 6. 2003
Autor: Euro.cz

ACS Industries

MMF24

PRAHA (ČTK, han) - Americká firma ACS Industries chce v
Loděnicích na Berounsku postavit za více než 370 milionů korun závod na výrobu automobilových součástek. Práci by v něm mělo najít 250 lidí. Firma, která chce vyrábět těsnění do výfuků a komponenty airbagů, by peníze měla investovat v průběhu tří let.
Přes 95 procent výrobků bude určeno na vývoz, a to výlučně do evropských zemí. Do nich ACS dosud dodávala výrobky ze svých severoamerických závodů.
„Pro Českou republiku jsme se rozhodli ve snaze zvýšit náš podíl na evropských trzích. Zároveň tak chceme být blíž svým evropským zákazníkům,“ uvedl majitel firmy ACS Industries George Botwin. Zkušební provoz v nové továrně by prý měl být zahájen zhruba v posledním letošním čtvrtletí.
Americká firma ACS Industries založila v Česku svou dceřinou společnost ACS Europe jako první na evropském kontinentu. Po celém světě zaměstnává 2500 lidí a její roční obrat se pohybuje kolem 150 milionů dolarů.
V současné době provozuje výrobu v USA, Mexiku a Číně. Ze závodu v Loděnicích chce dodávat produkty evropským automobilkám i jejich subdodavatelům. Firma zároveň plánuje, že bude dodávat i mladoboleslavské Škodě Auto.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).