Menu Zavřít

KONEC EMBARGA

15. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Illusion Softworks

PRAHA – Společnost Illusion Softworks informovala 8. března, že zahájí vývoj her pro herní konzoli Playstation2 společnosti Sony. Podepsala také smlouvu na získání technologie pro vývoj her pro připravovanou konzoli Xbox společnosti Microsoft, od níž se koncem tohoto a začátkem příštího roku očekává agresivní vstup na trh.

Jednání o hrách pro Playstation2 trvala téměř rok. Provázely je nemalé potíže se získáním softwaru, protože pro země mimo Evropskou unii je na něj uvaleno embargo. Přístroj Sony Playstation2 totiž dokáže zpracovávat více než miliardu informací za vteřinu, a tak hrozí nebezpečí zneužití, například ve spojení s vypouštěním teroristických raket.

MMF24

Pro Playstation2 vyvíjí firma Illusion Softworks hry Mafia a Hidden & Dangerous 2, které jsou primárně vytvářeny pro platformu PC. Na trhu by se měly objevit koncem tohoto roku, konverze her pro Playstation2 vyjde pravděpodobně později.

Trh s herními konzolemi v současné době prodělal další významnou změnu. Opustila jej společnost Sega s konzolí Dreamcast, která se nadále soustředí pouze na vývoj her právě pro Sony či Microsoft.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).