Menu Zavřít

Konečně Kombi

27. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Česká pojišťovna

MMF24

PRAHA (hns) - Česká pojišťovna (ČP) přišla s novým kombinovaným vkladovým pojištěním. Produkt nazvaný Kombi spojuje úročený vklad s pojištěním. Rozsah pojistného krytí si zákazník vybírá na základě svých potřeb a finančních možností. „Je určeno těm, kteří mají volnou finanční hotovost a chtějí ji nejenom bezpečně uložit a zhodnotit, ale také ji navíc využít jako pojistnou ochranu. Všechny vložené peníze se jim vrátí a ještě k nim přibude minimální garantovaný výnos ze spořicí složky a podíly na výnosech pojišťovny,“ vysvětluje náměstek pro životní pojištění ČP Ivo Foltýn. V případě pětileté smlouvy činí minimální garantovaný výnos 1,59 procenta a 2,3 procenta u desetileté smlouvy. „Klient, který se ocitne v tíživé životní situaci, si může peníze mimořádně vybrat,“ dodává Foltýn.
Vložením jednorázového návratného vkladu klientům odpadá starost s pravidelnou platbou měsíčního pojistného, neboť to se hradí z úrokových výnosů vkladu.
„Máme řadu klientů těsně před ukončením životní pojistky. Kombi by mělo být tím nástrojem, který by nám je měl pomoci udržet. Konkurenci chceme předhonit širokou nabídkou připojištění,“ říká Foltýn. Kromě ČP nabízí vkladová pojištění i Kooperativa a Komerční pojišťovna.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).