Menu Zavřít

Konsorcium prodávalo v Brazílii

27. 3. 2003
Autor: Euro.cz

TIW

PRAHA (flp, oh) – Spekulace o tom, že mobilní operátor Český Mobil je na prodej, se objevují periodicky. Takovým úvahám může právě nahrávat i zpráva, že kanadská společnost Telesystem International Wireless (TIW), která nejmladšího tuzemského operátora prostřednictvím firmy ClearWave ovládá, se zbavuje svých aktivit v Brazílii. Konsorcium TIW minulý týden oznámilo, že prodává své podíly ve významných jihoamerických operátorech Telemig a Tele Norte. Brazilská transakce přinese Kanaďanům přes sedmdesát milionů dolarů. Novým majitelem operátorů se prostřednictvím svého fondu rizikového kapitálu Opportunity Fund stala finanční skupina Highlake.
Viceprezident TIW Mark Boutet pro týdeník EURO uvedl, že se prodej Českého Mobilu momentálně nepřipravuje. Podobné spekulace odmítá i mluvčí Českého Mobilu Igor Přerovský: „Neexistují žádné informace, které by to potvrzovaly.“ Na konci loňského roku ale Boutet pro internetový deník EURO OnLine naznačil, že pokud by se objevila možnost prodeje za velice zajímavou cenu, akcionáři TIW by s tím mohli souhlasit.
Týdeník EURO má rovněž informace, že v průběhu loňského roku koketovala se vstupem do Českého Mobilu dánská telekomunikační společnost TDC, která již na českém trhu společně s Deutsche Bank ovládá České radiokomunikace, Contactel a drží 39procentní podíl v operátorovi T-Mobile a jež byla nejvážnějším zájemcem v privatizaci Českého Telecomu. Dánové z TDC dokonce s akcionáři Českého Mobilu vyjednávali o ceně, k dohodě však nedošlo. Podle informací týdeníku EURO tehdy konsorcium TIW za Oskara žádalo 2,5 miliardy eur.

WT100

Popisek foto: Vše při starém. Šéfka Oskara Karla Stephens zatím zaměstnavatele měnit nebude.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).