Menu Zavřít

Koruna ráno oslabila na 30,38 Kč za euro a 23,20 Kč za dolar

12. 1. 2005
Autor: Euro.cz

Koruna ráno mírně oslabila o osmhaléřů na 30,38 Kč za euro, kde stála po 10:00. Vůči dolaruklesla o deset haléřů na 23,20 Kč/USD, k čemuž přispělo výraznézpevnění americké měny k euru.

Koruna ráno mírně oslabila o osmhaléřů na 30,38 Kč za euro, kde stála po 10:00. Vůči dolaruklesla o deset haléřů na 23,20 Kč/USD, k čemuž přispělo výraznézpevnění americké měny k euru, řekl ČTK analytik Živnostenskébanky Patrik Rožumberský.

Oslabení české měny k euru podle něj následuje trend naostatních regionálních trzích, na nichž poklesl polský zlotý,maďarský forint i slovenská koruna, a souvisí tak s náladouzahraničních investorů. „Nevidím důvod, proč by měla korunavýrazněji oslabit, maximálně klesne na 30,40 Kč za euro,“ dodalRožumberský.

CIF24

Domácí měna by se měla podle jeho slov držet spíše v úzkémpásmu a vyčkávat na čtvrteční údaje listopadové platební bilance.Vývoj kurzu k dolaru bude záviset na situaci na světových trzích.“Velice bude záležet na odpoledních výsledcích obchodní bilanceUSA, kde se čeká mírné zlepšení,“ uvedl analytik.

Analytička Next Finance Markéta Šichtařová míní, že velkáčást hlavně londýnských investorů již vidí korunu na úrovni 30,00Kč/EUR. „Předpokládáme proto, že druhá polovina týdne bude opětznamenat lehounké zpevňování koruny k euru,“ podotkla.

  • Našli jste v článku chybu?